HTML Notlarım: #2 HTML'in Genel Yapısı

HTML'nin önceki yazımda ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nerelerde nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bu yazımız da HTML'nin Genel Yapısına değineceğim.

Öncelikle bilmemiz gereken 4 tane ana kod var. Bunlar sırasıyla; <html> <head> <title> ve <body> kodudur. Bunlara bir değinelim..

<html>
Tarayıcıya HTML belgesinin başladığını ve bittiği yeri bildirir. Bütün HTML kodlarımızı bunun içerisine yazacağız.

<head>
HTML belgesinin ilk bölümüdür. Tarayıcıda ziyaretçiye gözükmeyen ama arka kısmında bir çok önemli görevi yerine getiren özellikleri mevcuttur. Sekme başlığı ve iconu, stil(css) ve javascript tanımlamaları,etiketleri, karakter kodlaması, tarayıcıya ve arama motorlarına yön verecek etikleri buraya yazarız.

<title>
Head bölümü'nün için de yer alır. Görevi ise tarayıcıların sol üst bölmünde bulunan başlık çubuğunda görüntülenir. Kısacası sayfa başlığı :)

<body>
Tarayıcımızı açıp bir web sitesine girdiğimiz takdirde gördüğümüz tüm yazılar, resimler vb. burada kodlanmıştır.

Peki HTML'de etiketler nasıl yazılır?

HTML içinde kullanılan tüm etiketler "<" işareti ile başlar ve ">" ile biter.
Etiketin yorum aralığından sonra "</etiketinismi>" kalıbı ile bitirilir. Ben yazarken karıştırdım anladınız mı bilemem :)

Kısaca; <etiketismi>...</etiketismi> şeklinde yapılır..

Bir sonraki yazım da kodlamaya geçeceğiz, görüşmek dileğiyle.. :)

Head: Başlık
ve <body> kodudur. Bunlara bir değinelim..vekododur. Bunlara bir değinelim.. <html> Tarayıcıya HTML belgesinin başladığını ve bittiği yeri bildirir. Bütün HTML kodlarımızı bunun içerisine yazacağız. <head> HTML belgesinin ilk bölümüdür. Tarayıcıda ziyaretçiye gözükmeyen ama arka kısmında bir çok önemli görevi yerine getiren özellikleri mevcuttur. Sekme başlığı ve iconu, stil(css) ve javascript tanımlamaları,etiketleri, karakter kodlaması, tarayıcıya ve arama motorlarına yön verecek etikleri buraya yazarız. <title> Head bölümü'nün için de yer alır. Görevi ise tarayıcıların sol üst bölmünde bulunan başlık çubuğunda görüntülenir. Kısacası sayfa başlığı :) <body> Tarayıcımızı açıp bir web sitesine girdiğimiz takdirde gördüğümüz tüm yazılar, resimler vb. burada kodlanmıştır. Peki HTML'de etiketler nasıl yazılır? HTML içinde kullanılan tüm etiketler "<" işareti ile başlar ve ">" ile biter. Etiketin yorum aralığından sonra "</etiketinismi>" kalıbı ile bitirilir. Ben yazarken karıştırdım anladınız mı bilemem :) Kısaca; <etiketismi>...</etiketismi> şeklinde yapılır.. Bir sonraki yazım da kodlamaya geçeceğiz, görüşmek dileğiyle.. :) Head: Başlık Body: Gövde
Body: Gövde

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Notlarım: #6 "Fesleğen - Hikmet Anıl Öztekin"

Kitap Notlarım: #2 "Elif Gibi Sevmek 2"

Kitap Notlarım: #5 "Söz Mühendisi - Hasan Çep"